14 January 2012

NAMM 2012

Mycket nyheter på gång inför NAMM nästa vecka. Några av de mest intressanta är:

Clavia verkar vara på gång att släppa en trummaskin vid namn Nord Drum. Än så länge har de bara lagt upp en teaser-sida på www.norddrum.com/ En slogan som "The drums of the future comes from the past" kan syfta både på bolagets egen historia med ddrum och på en box med virtuell analog trumsyntes à la deras Nordsyntar. På NAMM kommer de att presentera den. Med rätt pris kan det bli riktigt spännande. Den första Clavia-produkt jag är nyfiken på sedan de avslutade sin Modular-serie.



Moog har redan släppt alla detaljer om sin nya minstingsynt: Minitaur. En liten bassynt med riktiga fysiska kontroller för allt (till skillnad från Phatty-serien) baserad på Taurus 3. Riktigt kul! Och till ett vettigt pris en bra bit under Slim Phatty.



Akai uppdaterar sin MPC-serie med tre nya produkter. En MPC Renaissance, en top of the line MPC med extra allt, en MPC Studio (som verkar vara deras version av Maschine ungefär) och en MPC Fly (som de ännu inte presenterat detaljerna om, kan vara en controller, kan vara en app, kan vara en controller-app, har inte riktigt blivit klok på det än).



Casio släpper sin första riktiga synt sedan 1980-talet, XW-P1. Det är kul att de verkar vara på väg tillbaka, även om det kanske inte är så att man hoppar upp och jublar över just den här produkten.



Nu återstår bara att se om bjässarna Korg och Roland har något på gång. Med tanke på att Korg släppte nyheten om två nya Monotroner i november och annars brukar ha mest kul att visa i Frankfurt är det väl inte så troligt att de kommer med något jättespännande här. I fjor var de i full gång med att försöka bygga upp någon form av hype kring sin Kronos-workstation vid det här laget. Roland förväntar jag mig väl (liksom de flesta) väl inte så mycket av, men man hoppas ju alltid.

No comments: