5 May 2009

Tid att skriva inlägg

Ett tag sedan jag skrev något sist. Det mesta av tiden på sistone har gått åt till att flytta runt möbler inför ommålning och omtapetsering hemma. Mycket städa och rensa i röran och sånt.

Men tanken med den här bloggen har aldrig varit att den ska bli någon pressande angelägenhet i tillvaron. Jag skriver när jag har lust och ork.

Har lite idéer om att lägga till nya listor och länkar på sidan. Mitt ständiga analogssyntvurmande och modulärsug har lett till att jag fått en ganska schyst koll på bra sajter för sådant. Tänkte börja länka till fler sådana sajter härifrån.

Den alltid lika lysande publikationen Sound on Sound (förnyade alldeles nyss min prenumeration) hade nyligen en genomgång av analoga modulärsystem. Bra översikt, men de missade några tillverkare, och jag tycker att det är lite svårt att hitta en heltäckande guide på nätet. Nu kommer jag kanske inte att kunna komma att erbjuda något sådant här, men lite är bättre än inget.

Första webtipset på området är Doepfers hemsida. Företaget är det största och först inom Eurorack-formatet och deras hemsida innehåller mycket information om deras moduler. Doepfer erbjuder flera typer av kabinett för moduler, så det här är en bra plats att börja på om man funderar på att ge sig in på modulär syntes.

No comments: