26 June 2011

Thanet

Jag var på jakt efter något ambient på Boomkat då jag snubblade över splitter nya "Receiving Calls" med Thanet. Jag hade hört talas om artisten förr, men då undre namnet Mr. Maxted, då han gjorde instrumental EBM-influerad electronica, lite som om Aphex Twin hade lyssnat för mycket på tidiga Front 242. "Receiving Calls" är en trippel-cd på nästan tre timmar, med vagt industrial influerad ambient. Tänk tidiga Delerium, men mer harmoniskt. Thanet är namnet på ett grevskap längst ut på Kents nordöstra spets, och musiken känns verkligen som om den skulle funka bra på vidsträckta brittiska stränder som breder ut sig nedanför kritklipporna medan Nordsjöns vågor rytmiskt sveper in över sanden. Sommarmusik för den som inte vill ha något alltför lättsmält. Och prisvärt dessutom, med tanke på att downloaden kostar 7 pund på Boomkat. Precis som Mr. Maxted släpps Thanet på Mordant Music, som fortsätter att vara ett av de mest intressanta electronicabolagen i Storbritannien.


Read full review of Receiving Calls - Thanet on Boomkat.com ©

5 comments:

Anonymous said...

Upptäckte honom nyss, väldigt intressant. Trevligt att hitta en Emeraldssjälsfrände btw.
/Tatti

http://www.throwmeaway.se/blogg/mist/

Anonymous said...

Hört den här? Väldigt fin http://www.throwmeaway.se/blogg/jurgen-muller/

Tatti

Monofonen said...

Har inte lyssnat på herr Müller. Men sett plattan bland rekommendationerna på Boomkat. Spännande koncept. Kul att det kommer på Digitalis som kanske annars inte är störst på obskyra kosmische reissues.

Anonymous said...

Ja jag gillar det mesta från Digitalis och Spectrum Spools just nu. Jag har ganska mycket kontakt med Brad Rose, ska väl bli en intervju när jag får tid.

/Tatti

Monofonen said...

Jo, Digitalis och Spectrum Spools känns verkligen som två av de intressantaste bolagen just nu. Ricardo Donoso-plattan som kom i början av september är helt lysande och Jürgen Müller förstås. Spectrum Spools kan vara lite ojämna, Mist och Bee Mask är nog höjdpunkterna för min del so far. Men det är alltid intressanta grejer de släpper.

Ser fram emot att få läsa din Brad Rose-intervju så småningom.