5 April 2011

Musikmesse i morgon

En del av de rykten inför mässan i Frankfurt som börjar i morgon som jag skrev om häromdagen har blivit bekräftade sedan dess:

Korg - Monotribe är verkligen en analog sammansmältning av en Monotronoch en ganska enkel Electribe. Korg har behållit ribbon-controllern och stoppat dit en enkel åttastegs-sequencer samt tre trumkanaler. det mest häpnadsväckande är nog att Monotrben saknar Midi. Istället är den utrustad med in- och utgångar för analog synk. Det återstår att se om trummorna också är analoga och lika tweakbara som syntdelen och hur programmerbar sequencern är. Om de bitarna faller på plats och priset är rät (dvs. ganska lågt) kommer jag nog att stå och köa efter en när de släpps.



Roland - Släpper en Jupiter-80 som i princip verkar vara en ny workstation/performer-keyboard à la Fanton/V-synth. Som en dyrare variant på deras nya Juno-serie, med precis lika lite gemensamt med originalen som dem. Gäsp!



Vad Clavia har i beredskap verkar inte ha läckt ut, även om det ryktas om en Nord Wave 2 eller en Nord Wave Rack. Hade varit roligare om de släppt någon ny modular-produkt. Men i morgon inleds mässan så då få vi se.

No comments: