2 April 2011

Syntrykten inför Musikmesse 2011

Då var det snart dags för musikmässan i Frankfurt som går av stapeln nästa vecka. Som vanligt florerar en hel del rykten om vilka nya produkter som kommer att presenteras där, men det verkar inte vara något som kommit upp i den hype-nivå som Elektron nådde i fjor då de släppte teasers frö Octatrack några veckor innan mässan. Maken till spekulationshets har sällan skådats. De kan PR, de där göteborgarna.

Inget på riktigt den nivån i år. Men det sakna knappast rykten:

Roland har lagt ut en teaser för en ny produkt på sin hemsida där det talas om att "a legend" är på väg tillbaka. Ryktena säger att det rör sig om en ny VA-synt/workstation som fått det ärevördiga namnet Jupiter-80 med en prislapp på 30-40 tusen pix. Ungefär lika spännande som när Korg presenterade Kronos på NAMM för några månader sedan ...Korg har registrerat varumärket Monotribe vilket lett till spekulationer som en ny Electribe med en Monotron inbyggd, dvs, en Electribe med en äkta analogsynt och rör-dist. Känns betydligt mer intressant än vad Roland håller på med. Enligt Synthtopia släppte de en teaser för den nya produkten via apparna iElectribe och iMS-20, men eftersom detta var den 1 april ska man kanske ta den uppgiften med en nypa salt. Fast det känns i och för sig lite väl mycket att registrerar ett varumärke bara för att få till ett aprilskämt. Vi får väl se vad de har för sig Frankfurt.MFB har ju sedan tidigare meddelat att de kommer att släppa en Pro-version på sin Urzwerg sequencer och det har dessutom gått rykten om att de planerar att släppa någon form av keyboard-synthesizer, men det är som sagt bara rykten än så länge.

Vermona kommer att släppa två nya reverb enligt Synthtopia. Ett fjäderreverb i rack och ett Lancet Retroverb i samma stil som MonoLancet och Lancet kick, men inbyggt filter och LFO. Sedan tidigare finns det också rykten om att de planerar en Perfourmer 2 polysynt.

No comments: