10 January 2011

NAMM NAMM

På torsdag slår NAMM, den årliga musikmässan i Anaheim i Kalifornien, upp portarna för 2011 års version. Som vanligt sprids en del rykten och teasers inför vilka nya produkter som kommer att presenteras där. Här och på mässan i Frankfurt i mars brukar de flesta av årets musikteknologiska nyheter presenteras.

I år toppas väl teaser-hypen än så länge av Korg, med sin trailer för den nya produkten Kronos som lovar att vi kommer att bli "amazed". Vi får väl se. Jag skulle bli väldigt "amazed" om de verkligen vågade ta steget vidare från Monotron och lansera en riktig analogsynt med moderna uppdateringar. Behöver inte vara något polyfont monster och får gärna innehålla några hybridelement, bara den har ett användarvänligt gränssnitt med många rattar och helst också semimodulära möjligheter som den gamla MS-serien.

Andra grejer att hoppas på är någon nyhet från Dave Smith. En analog trummaskin hade suttit fint, men det är nog för mycket att hoppas på. Nåväl, bara ett par dagar kvar. Ett bra ställe att hålla koll på nyheter om elektroniska musikinstrument från årets NAMM är Synthopias NAMM-sida.

No comments: